Het begin is belangrijk

Als je jullie leefstijl pas aanpast op het moment dat je zwanger bent, dan zijn jullie eigenlijk te laat om de eerste gevoeligste fase van de ontwikkeling van je kind positief te beïnvloeden. De eerste acht weken van de zwangerschap zijn zeer belangrijk. Kijk voor meer informatie op www.erfocentrum.nl (zwanger worden), of www.zwangerwijzer.nl.

Voordat je naar het kinderwens spreekuur komt, vul je samen de vragenlijst in, print die uit en neem die mee naar het spreekuur. Aan de hand van jullie antwoorden op de vragen uit deze lijst maken we een inschatting van eventuele risico’s voor de zwangerschap.  Onderwerpen die besproken kunnen worden zijn: voeding, roken, alcoholgebruik, sporten, werk, medicijngebruik, aandoeningen in jullie familie en vruchtbaarheid. Stellen we een risicofactor vast, dan kunnen we jullie verwijzen naar je huisarts, een gynaecoloog, een diëtiste of een andere specialist. Ook vragen we naar aangeboren aandoeningen in de familie zoals open ruggetje, klompvoetje, heupdysplasie en andere aandoeningen.
Met jullie familie bedoelen we:

Verder krijg je tijdens dit spreekuur informatie over foliumzuur, voeding, bloedonderzoeken en  onderzoeken bij het ongeboren kind.

PRAKTIJKADRES ZWALUW 3A 7951 MA STAPHORST